Voor advies én gecertificeerde conditiemetingen

Een conditiemeting geeft inzicht in de staat van uw vastgoed

Conditiemeting

Conditiemetingen zijn er in allerlei soorten en maten. Welk type conditiemeting aansluit bij uw situatie hangt af van hetgeen u met de resultaten van de meting wilt doen. Vaak volstaat een conditiemeting op basis van een quickscan. Bijvoorbeeld als u wilt weten of uw onderhoudspartij haar werk goed uitvoert. Of als u een gebouw wilt aankopen en benieuwd bent of u uw bedrijfsproces in het pand kunt huisvesten. Soms is een meer gedetailleerde conditiemeting nodig. Zoals wanneer u alle gebreken inzichtelijk wilt hebben zodat uw onderhoudspartij ze kan verhelpen.

Objectieve conditiemeting
We voeren elke conditiemeting uit conform de NEN2767. Dit is een objectieve en uniforme norm voor het meten van de fysieke kwaliteit van bouw- en installatiedelen van gebouwen en infrastructuur.

Inhoud

Integrale conditiemeting
Zoals gezegd bepaalt het doel van de meting hoe uitgebreid we het gebouw of gebouwonderdeel inspecteren. Een complete integrale conditiemeting bevat de volgende onderdelen:

  • Bouwkundig;
  • Werktuigbouwkundig;
  • Elektrotechnisch;
  • Transport.

RgdBOEI® inspecties
Een aantal grotere vastgoedbeheerders hanteren een integrale aanpak in de vorm van RgdBOEI® inspecties. BOEI staat voor: Brand, Onderhoud, Energie en Inzicht in wet- en regelgeving. RgdBOEI® is een inspectiesystematiek die alle vormen van inspecties van gebouwen integreert tot één systeem.

Een conditiemeting op basis van de RgdBOEI® methodiek gebeurt bijna altijd op een gedetailleerd niveau. RgdBOEI® is gebaseerd op de NEN2767-methodiek maar op een aantal onderdelen verschillen ze duidelijk van elkaar. Dijkoraad heeft veel ervaring met beide inspectiemethoden. Onze gecertificeerde inspecteurs delen graag hun kennis met u.