Van verleden naar heden en toekomst

Als erkend Monumenten Adviesbureau weten wij precies wat uw monument nodig heeft

Cultureel erfgoed

Cultureel erfgoed is de verzamelnaam voor alle waardevolle (im)materiële objecten die kenmerkend zijn voor de culturele identiteit. Het zijn sporen uit het verleden die nog zichtbaar en tastbaar aanwezig zijn. Bij Dijkoraad leggen wij de nadruk op de materiële objecten:
- Rijksmonumenten;
- Gemeentelijke monumenten;
- Beeldbepalende panden;
- Beschermde stads- en dorpsgezichten.

U vindt bij ons onafhankelijke en deskundige ondersteuning bij het bouwkundig en installatietechnisch beheer, onderhoud, verduurzamen en herbestemmen van uw monumentale pand.

Inhoud

Liefde en expertise met oog voor detail

Instandhouding, verduurzaming, restauratie en herbestemming zijn dé sleutelwoorden die ervoor zorgen dat ons monumentale erfgoed behouden blijft. Monumenten zijn gebouwd met andere bouwtechnieken en materialen. Niet alles mag zomaar vervangen worden omdat de monumentale waarde van het pand verloren kan gaan. En sommige hedendaagse bouwmaterialen kunnen bij verkeerd gebruik juist schade toebrengen.  

Kortom: Ons cultureel erfgoed is zeer waardevol maar ook zeer kwetsbaar. Dit maakt dat we zeer zorgvuldig moeten onderzoeken wat voor uw monument de beste oplossing is.

Ons motto is: ‘laat herinneringen herleven’.

Met vakmanschap en passie ondersteund Dijkoraad u hierbij. Wij hebben alle benodigde kennis en expertise in eigen huis, zowel op bouwkundig als installatietechnisch gebied. Deze werkwijze wordt door opdrachtgevers zeer gewaardeerd, is efficiënt en kostenbesparend.

Liefde voor cultuurhistorisch erfgoed vullen we aan met gedegen expertise en oog voor detail.

Het zijn de kernwaarden van ons werk.