Wij weten nu al dat het kan

Duurzaamheid, energiebesparing en meer inspraak. De gebruiker drukt zijn stempel op de woningbouw

Woningbouw
Woningbouw

Gunstige ontwikkelingen op de woningmarkt zorgen voor groei in de woningbouw. Die groei is vooral merkbaar bij nieuwbouw. Tegelijkertijd zorgen verhuizingen voor meer renovatiewerkzaamheden. Eén ding is duidelijk: de gebruiker wil inspraak, samenwerking en keuzevrijheid. Ze wil energiezuinige woningen op een fijne locatie, en dat alles met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Dijkoraad zet zich er graag voor in. Want betrokkenheid betekent een ontwerp dat aansluit bij de wensen en betekent meer draagkracht voor het eindresultaat. 

Onze overheid gebruikt de woningbouwsector als aanjager voor energiebesparing. Een energieneutrale woning heeft veel voordelen voor een huishouden. Geen energierekening scheelt aanzienlijk in de portemonnee. En geen CO2-uitstoot is zeer positief voor de directe leefomgeving en het milieu. Op dit moment is vrijwel alle nieuwbouw energiezuinig. Sinds 2020 zijn nieuwe woningen zelfs energieneutraal.

Inhoud

Ook voor bestaand vastgoed is het omslagpunt bereikt. Want duurzaamheid loont: duurzaam vastgoed heeft een hogere waarde en verkoopt sneller. Technisch en financieel zijn er voldoende mogelijkheden om bestaande woningen te verduurzamen. Lastig? Onze specialisten leiden u moeiteloos door het bijna ondoordringbare woud van regels en mogelijkheden. Nuchter, praktisch en vol vertrouwen.