Energiebesparingsmaatregelen direct vanaf de start

Energiebesparing verhoogt comfort en verlaagt de kosten

Energiezuinig

Energiebesparing tijdens de start van een bouwproces is veranderd van een trend tot een gegeven. Niet alleen omdat het uit maatschappelijk oogpunt wenselijk is. Via wetten en richtlijnen zet de overheid een duidelijke lijn uit. Tegelijkertijd zien we een beweging richting zelfvoorzienend zijn: zelf de energie opwekken die je nodig hebt. Bouwend Nederland reageert op die tendens met de realisatie van BENG en NOM-gebouwen. BENG staat voor Bijna EnergieNeutraal Gebouw, NOM voor Nul Op de Meter.

Energiebesparing en comfort
Parallel aan de behoefte tot energiebesparing, is er de wens om het algehele welzijn te verhogen. Om te leven en te werken in een gezonde omgeving: comfortabel voor de gebruiker en met een minimale belasting van het milieu. Vertalen we dat naar gebouw specificaties dan hebben we het over een gebouw met frisse lucht, een goed verlichtingsniveau, een aangename kleurstelling en een fijne akoestiek.

Inhoud

Ten slotte moet ook de uitstraling van het gebouw uitnodigend zijn om opdrachtgevers en gebruikers aan te trekken. Een gebouw dat aansluit en in het teken staat van de wensen van haar gebruikers en bezoekers.

Haalbaarheid
Gebouwen mogen geen last worden. Met een afgewogen investering houden we daarom de exploitatiekosten zo laag mogelijk. En middels een EPC-berekening werken we ernaartoe om ruim binnen de wettelijke kaders uit te komen. Wij vinden dat een gebouw zo installatiearm mogelijk dient te zijn. Want overzichtelijke, eenvoudig beheersbare en duurzame systemen komen de exploitatiekosten ten goede. Ze zijn bovendien erg gebruiksvriendelijk.

Monitoring
Het is van wezenlijk belang om na oplevering in de gaten te houden of het gebruik van de installaties goed is. Want al is een ontwerp nog zo mooi, als de instellingen niet goed zijn, zijn alle inspanningen voor niets geweest. Monitoringsgegevens stellen ons in staat om de werking van het systeem te optimaliseren en het comfort en de energiebesparing te vergroten. Met een gebouwbeheersysteem beheert u de prestaties non-stop, zijn afwijkingen gelijk zichtbaar en storingen direct gemeld. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Meer informatie over monitoring leest u hier.